Om kören

Start                              kontakt                        Om kören

Vi sjunger i ur och skur! Bilden från valborg 2014. När vi brast ut ut i Sköna Maj började det snöa intensivt!!

Vår historia...

Körens bilder i massor!

Klicka här

År 1976 startade några sångglada grannar en sånggrupp i Hörningsholm, Alnö, utanför Sundsvall. Den anrika föreningslokalen Tors Lokal blev samlingspunkten och därmed var sånggruppens namn givet-

Tors Hammarkör!

Tors Hammarkör är idag en blandad kör bestående av ca 25 kvinnor och män i blandade åldrar- alla från Sundsvallstrakten. Vi har sjungit så väl inom som utanför Sveriges gränser. Sångresor har gjorts till Holland, Österrike, f d Sovjet, England, Finland, Irland, Italien och Ungern. Resorna har givit oss  influenser från olika musikstilar som vi gärna blandar i vår repertoar.

Stora delar av kören har också deltagit både som kör och som skådespelare i teatern Alnöspelet.

Den återkommande julkonserten "Julstämning" i Alnö kyrka den 23 december är en kär tradition då kyrkan är fullsatt.

En annan tradition är att delta med sånger på Norra stadsberget - julsånger vid deras Julmarknad och vårsånger på Valborgsmässoafton.

Samarbetet med gruppen "Quilty", en glad sångar- och instrumentaltrio med Irländsk repertoar, har mynnat ut i en rad konserter under årens lopp.

2002 deltog Tors Hammarkör, som enda svenska kör, i den internationella körfestivalen "Sligo International Choral Festival", i den lilla staden Sligo på västra Irland. Vi återvände till Sverige med en 2:a plats i avdelningen "Folkvisor" plus ett väl tilltaget stipendium.

I juni 2005 besökte vi Ungern där vi sjöng tillsammans med två kända körer från Budapest.

I oktober 2006 firade kören sitt 30-års jubileum med två konserter på Hus 25.

I början av november 2009 reste vi till Malta för att delta i "The Malta choire competition and festival" tillsammans med körer från hela världen. Läs gärna mer här : http://st.nu/kultur/1.1604404

Vi åkte till Georgien i maj 2012 där vi samarbetade med bl a Tamarisi, en folkmusikgrupp som sjöng och spelade flera olika instrument. De var otroligt proffsiga!

Vi framträdde tillsammans på flera scener omkring Tblisi. Det blev många spännande möten, både med människor och genom musiken. Vi kände oss faktiskt lite exotiska och fick mycket uppmärksamhet, vi var

t o m med i TV!

Den 13 april 2013 deltog vi i "Ring of Fire - Johnny Cash, sångerna och livet" med bl a Anna Stadling.

Samarbetet med musiker och andra körer som sker, ger oss en förnyelse av vår repertoar, och kontinuerlig utveckling som vi strävar mot.

2014-04-23

Stor publik sista april på Norra Berget och på Tunet Alnö

Kommande framträdanden

Sista helgen i juni är det dags för Tornerspelen på Tunet, Alnö. Kören sjunger sånger från Alnöspelen.

På Nationaldagen, torsdagen den 6 juni sjunger vi sommarsånger tillsammans med kyrkokören på Tunet. Tid kl 15.00

Den 1 Juni deltar vi med entusiasm i Nackstafestivalen

webbredaktör: stigedfast@gmail.com